MULTI-SPLIT AIRCONDITIONING

Een multi-split lucht/lucht warmtepomp is een geavanceerd systeem dat zijn naam eer aandoet: één buitenunit verbindt zich met meerdere binnenunits. Dit veelzijdige systeem maakt het mogelijk om meerdere ruimtes te koelen of verwarmen, met diverse beschikbare unitopties voor maatwerk. 

Wat is een multi-split systeem?


Een multi-split lucht/lucht warmtepomp is een systeem met meerdere binnenunits en één buitenunit. De binnenunits hangen in de ruimte welke verwarmt of gekoeld wensen te worden. Deze binnenunits blazen de gekoelde of verwarmde lucht de ruimte in. 

De buitenunit zuigt buitenlucht aan en door middel van koelleidingen, staan de buiten en binnenunits met elkaar in verbinding, net als bij een single-split systeem.Hoe werkt een multi-split systeem?


Een multi-split systeem heeft dezelfde werking met koelen en verwarmen als een single-split systeem. Echter, in tegenstelling tot een single-split systeem, heeft een multi-split syteem meerdere binnenunits die werken op één dezelfde buitenunit. Hieronder volgt de uitleg hoe het koelen en verwarmen in een lucht/lucht warmtepomp werkt. 


Een lucht/lucht warmtepomp (airconditioning) onttrekt warmte uit de buitenlucht door middel van de buitenunit (bij verwarmen) en pompt deze warmte door middel van het koudemiddel naar de binnenunit. Hier wordt de warmte afgegeven en door de ventilor verspreid in de ruimte. 


Bij koelen werkt het proces precies andersom. Hierbij wordt de warme lucht aangezogen door de binnenunit en afgegeven aan de buitenlucht door de buitenunit. Hierdoor blijft er alleen nog koude lucht over en dit wordt weer verspreid in de ruimte door de binnenunit. 


Welke typen airconditioning systemen zijn er?


Een lucht/lucht warmtepomp verschilt niet alleen in vermogen, maar ook in verschillende uitvoeringen. Zo is er vaak voor elke ruimte een geschikt systeem. Hieronder staan verschillende typen systemen afgebeeld welke wij onder andere monteren. Staat het systeem waarin u geinteresseerd bent er niet tussen? Neem dan contact op voor meer informatie. Ook bieden wij u een online informatiefolder over de verschillende toepassingen van het merk Panasonic. Hierin staat een uitgebreide uitleg over elk type systeem, en voor welke ruimtes deze geschikt zijn.