SINGLE-SPLIT AIRCONDITIONING

Een single-split airconditioningsysteem bestaat uit één buiteneenheid en één binnenunit, naadloos met elkaar verbonden. Dit systeem biedt een kosteneffectieve oplossing om individuele ruimtes of zelfs hele verdiepingen te koelen en te verwarmen. 

Wat is een single-split systeem?


Een single-split lucht/lucht warmtepomp is een systeem met één binnenunit en één buitenunit. De binnenunit hangt in de ruimte welke verwarmt of gekoeld wenst te worden. Deze binnenunit blaast de gekoelde of verwarmde lucht de ruimte in. 

De buitenunit zuigt buitenlucht aan en door middel van koelleidingen, staan de binnen en buitenunit met elkaar in verbinding. Hoe werkt een single-split systeem?


Een lucht/lucht warmtepomp (airconditioning) onttrekt warmte uit de buitenlucht door middel van de buitenunit (bij verwarmen) en pompt deze warmte door middel van het koudemiddel naar de binnenunit. Hier wordt de warmte afgegeven en door de ventilor verspreid in de ruimte. 


Bij koelen werkt het proces precies andersom. Hierbij wordt de warme lucht aangezogen door de binnenunit en afgegeven aan de buitenlucht door de buitenunit. Hierdoor blijft er alleen nog koude lucht over en dit wordt weer verspreid in de ruimte door de binnenunit. 


Voor welke ruimte is een single-split systeem geschikt?


Een single-split systeem is geschikt voor een enkele ruimte van diverse formaten. Ook is er de mogelijkheid om een volledige verdieping te koelen of verwarmen, uitsluitend als er geen afgesloten ruimtes zijn. Bijvoorbeeld een bovenverdieping van een woning, waar alle slaapkamers aan één hal verbonden zijn. De deuren dienen dan wel geopend te zijn voor een optimaal resultaat.  Er zijn verschillende toepassingen beschikbaar, welke staan afgebeeld op de multi-split pagina. 

In de tabel* rechts staat per vermogen van een airconditioning, de ruimte voor welke deze geschikt is om te verwarmen of te koelen. Op basis van dit schema kan op voorhand een inschatting gemaakt worden van welk vermogen het systeem nodig heeft om uw ruimte te koelen of verwarmen. 

*Let op! Deze getallen zijn gebasseerd op single-split wandunits voor huishoudens. Voor andere typen units kijk dan bij multi-split en bedrijfsmatige systemen.

Vermogen systeem 

Inhoud ruimte

2.5 Kw 

tot max 90m3

3.5 Kw

tot max 120m3

5.0 Kw

tot max 150m3

6.0 Kw

tot max 180m3

7.0 Kw

tot max 220m3

Hieronder staat een informatiefolder over de single-split systemen van het merk Panasonic. Panasonic is een van de hoofdmerken welke wij installeren.